Voorouders.net
Hét STARTPUNT voor stamboomonderzoek in Nederland
Nieuws Stap voor stap Help Links Zoeken Mijn voorouders

Nieuws

  • Voorouders.net houdt voor u het belangrijkste stamboomnieuws bij.

Internet Gids

Stamboomzoeker.nl

Voorouders.net

  • De Internet Gids bevat duizenden links naar genealogische websites, handig gerangschikt op categorie én provincie of gemeente.
  • Stamboomzoeker.nl is een genealogische zoekmachine waarmee u naar personen kunt zoeken in duizenden stambomen verspreid op internet.
  • Natuurlijk kunt u ook zoeken in binnen de informatie die op Voorouders.net te vinden is.

Mijn.voorouders.net

  • Op Mijn.voorouders.net kunt u GRATIS uw eigen stamboom publiceren. U kijgt dan een eigen subdomein (bv. uwnaam.voorouders.net) en houdt alle controle over uw gegevens en over wie uw stamboom mag zien.
Voorouders.net > Agenda > 24 oktober HCC!Genealogiedag in Den Haag

24 oktober HCC!Genealogiedag in Den Haag

Op zaterdag 24 oktober vindt in het Nationaal Archief en het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag de jaarlijkse HCC!Genealogiedag plaats. De dag biedt geïnteresseerden een uitgelezen kans om het antwoord te vinden op alle vragen over stamboomonderzoek.

Mensen die hun voorouders willen opsporen, maar eigenlijk niet goed weten hoe en waar te beginnen of die zich afvragen hoe familiegegevens digitaal vast te leggen en welke computerprogramma’s daarbij behulpzaam kunnen zijn. Welke mogelijkheden biedt het internet bij stamboomonderzoek. Of zo maar eens met andere (beginnende) genealogen over onderzoekservaringen praten en gegevens uitwisselen. Voor al die mensen is de HCC!Genealogiedag hét evenement voor zowel beginnende als gevorderde stamboomonderzoeker en kunnen zij op al deze vragen (en nog veel meer) een antwoord vinden.

HCC!genealogie is een gebruikersgroep binnen de Hobby Computer Club. Samen met het Centraal Bureau voor Genealogie en het Nationaal Archief wordt deze speciale dag georganiseerd.

Programma

Op het programma staan presentaties van genealogische software, een genealogische markt, een boekenmarkt en een doorlopend spreekuur voor genealogisch onderzoek. Medewerkers van het Centraal Bureau voor Genealogie (Jos van den Borne) en het Nationaal Archief (Jan Kompagnie en Geert de Kinkelder) verzorgen lezingen rondom het thema Oorlog en Vrede.

Meer info op de site van HCC!Genealogie.

Tags: , ,

Je kunt een reactie schrijven of een trackback plaatsen vanaf je eigen site.

Schrijf een reactie