Voorouders.net
Hét STARTPUNT voor stamboomonderzoek in Nederland
Nieuws Stap voor stap Help Links Zoeken Mijn voorouders

Nieuws

  • Voorouders.net houdt voor u het belangrijkste stamboomnieuws bij.

Internet Gids

Stamboomzoeker.nl

Voorouders.net

  • De Internet Gids bevat duizenden links naar genealogische websites, handig gerangschikt op categorie én provincie of gemeente.
  • Stamboomzoeker.nl is een genealogische zoekmachine waarmee u naar personen kunt zoeken in duizenden stambomen verspreid op internet.
  • Natuurlijk kunt u ook zoeken in binnen de informatie die op Voorouders.net te vinden is.

Mijn.voorouders.net

  • Op Mijn.voorouders.net kunt u GRATIS uw eigen stamboom publiceren. U kijgt dan een eigen subdomein (bv. uwnaam.voorouders.net) en houdt alle controle over uw gegevens en over wie uw stamboom mag zien.
Voorouders.net > Stamboomzoeker.nl > Aanmelden voor Stamboomzoeker.nl eenvoudiger

Aanmelden voor Stamboomzoeker.nl eenvoudiger

De aanmeldprocedure voor de genealogische zoekmachine Stamboomzoeker.nl is vereenvoudigd.

Stamboomzoeker.nl is een zoekmachine waarmee u op persoonsgegevens kunt zoeken in stambomen op internet. Deze stambomen worden geïndexeerd door middel van zogenaamde Gendex-bestanden die op de betreffende websites staan.

Omdat de meeste mensen onbekend waren met Gendex-bestanden, moest u bij het aanmelden van uw website eerst het door u gebruikte programma selecteren en het adres van de map van uw website opgegeven waarin uw stamboompagina’s stonden. U kreeg dan een uitgebreide uitleg over hoe u aan een Gendex-bestand kon komen en hoe ze dat bestand moesten aanmelden. Veel mensen bleken dit te ingewikkeld te vinden. Ze gaven de verkeerde map op en kregen dan een verkeerde uitleg. Daarom hebben we het nu omgedraaid.

Bij de nieuwe methode kunt u direct het adres van uw Gendex-bestand opgeven. Dit bestand wordt direct gelezen en gecontroleerd en vervolgens krijgt u binnen enkele seconden een aantal mogelijke links naar een bepaalde persoon op uw website. U hoeft dan alleen nog maar de juiste link te selecteren en u bent klaar.

Hebt u toch uitleg nodig over hoe u aan een Gendex-bestand komt, dan kunt u die uitleg via een link bij het aanmeldformulier gemakkelijk vinden. De meeste genealogieprogramma’s kunnen tegenwoordig Gendex-bestanden uitvoeren. Bij onder meer Aldfaer, GensDataPro en Legacy moet u dit wel zelf activeren. Pro-Gen doet het altijd al wanneer u html-bestanden uitvoert. (Gebruikt u Pro-Gen, dan is de kans dus groot dat er al een of meer Gendex-bestanden op uw webserver staan.) Ook de PHP-scripts Family Tree PHP, HuMo-PHP en TNG ondersteunen Gendex-uitvoer. Voor PhpGedView is een stukje script beschikbaar dat dit ook mogelijk maakt.

Klik hier voor het nieuwe aanmeldformulier.

Tags: , ,

Je kunt een reactie schrijven of een trackback plaatsen vanaf je eigen site.

Schrijf een reactie