Voorouders.net
Hét STARTPUNT voor stamboomonderzoek in Nederland
Nieuws Stap voor stap Help Links Zoeken Mijn voorouders

Nieuws

  • Voorouders.net houdt voor u het belangrijkste stamboomnieuws bij.

Internet Gids

Stamboomzoeker.nl

Voorouders.net

  • De Internet Gids bevat duizenden links naar genealogische websites, handig gerangschikt op categorie én provincie of gemeente.
  • Stamboomzoeker.nl is een genealogische zoekmachine waarmee u naar personen kunt zoeken in duizenden stambomen verspreid op internet.
  • Natuurlijk kunt u ook zoeken in binnen de informatie die op Voorouders.net te vinden is.

Mijn.voorouders.net

  • Op Mijn.voorouders.net kunt u GRATIS uw eigen stamboom publiceren. U kijgt dan een eigen subdomein (bv. uwnaam.voorouders.net) en houdt alle controle over uw gegevens en over wie uw stamboom mag zien.
Voorouders.net > Heraldiek > 2010 Heraldisch jaar voor Hollandse Vereniging voor Genealogie

2010 Heraldisch jaar voor Hollandse Vereniging voor Genealogie

De Hollandse Vereniging voor Genealogie ‘Ons Voorgeslacht’ heeft heraldiek tot thema van het jaar 2010 uitgeroepen. Gedurende dat jaar zal door de vereniging meer dan gewoonlijk aandacht aan heraldiek worden geschonken.

Het themajaar zal in januari 2010 van start gaan met een speciaal full colour nummer van het maandblad ‘Ons Voorgeslacht’. In dit nummer zal een keur aan artikelen worden opgenomen allen met betrekking tot heraldiek waaronder de zogenaamde Wapenserie Kuinre uit 1396. In de loop van het jaar zal een compleet wapenboek van het Hoogheemraadschap van Delfland in kleur worden gepubliceerd.
Het themajaar zal afgesloten worden met een symposium over Heraldiek. Er wordt naar gestreefd om tijdens dit symposium deel VI van Hollandse Bronnen te kunnen presenteren. Dit deel zal een beschrijving en foto’s van de losse zegelcollectie (ca. 1.000 waszegels over de periode 1350-1800) bevatten dat zich in het archief van Gorinchem bevindt. De leden van de vereniging ontvangen deze uitgave gratis.

Tevens wordt er naar gestreefd dat aan het eind van het jaar 2010 ca. 7.000 wapens in de heraldische databank staan en dat het eerste jaar van de wapenregistratie met succes wordt afgesloten. Door een overeenkomst tussen het Stadsarchief van Amsterdam en HVG-bestuurslid de heer H.K. Nagtegaal, kunnen de verenging middels HoGenDa binnenkort beschikken over duizenden Amsterdamse wapens, die momenteel ingevoerd worden. Dit zijn grotendeels de stadsbestuurders (1578-1886) en hun aanverwante families.

Tags:

Je kunt een reactie schrijven of een trackback plaatsen vanaf je eigen site.

Schrijf een reactie