Voorouders.net
Hét STARTPUNT voor stamboomonderzoek in Nederland
Nieuws Stap voor stap Help Links Zoeken Mijn voorouders

Nieuws

 • Voorouders.net houdt voor u het belangrijkste stamboomnieuws bij.

Internet Gids

Stamboomzoeker.nl

Voorouders.net

 • De Internet Gids bevat duizenden links naar genealogische websites, handig gerangschikt op categorie én provincie of gemeente.
 • Stamboomzoeker.nl is een genealogische zoekmachine waarmee u naar personen kunt zoeken in duizenden stambomen verspreid op internet.
 • Natuurlijk kunt u ook zoeken in binnen de informatie die op Voorouders.net te vinden is.

Mijn.voorouders.net

 • Op Mijn.voorouders.net kunt u GRATIS uw eigen stamboom publiceren. U kijgt dan een eigen subdomein (bv. uwnaam.voorouders.net) en houdt alle controle over uw gegevens en over wie uw stamboom mag zien.
Voorouders.net > Uitgaven > Utrechtse parentelen voor 1650

Utrechtse parentelen voor 1650

De Hollandse Vereniging voor Genealogie “Ons Voorgeslacht” is een samenwerking aangegaan met de werkgroep ‘Utrechtse Parentelen’, wat zal gaan leiden tot een nieuw te starten reeks ‘Utrechtse parentelen voor 1650’. Vooralsnog zullen elf parentelen worden gepubliceerd, beginnend in de vijftiende of zestiende eeuw en uitgewerkt tot midden zeventiende eeuw. Zo kunnen veel genealogen aansluitingen vinden voor hun kwartierstaat, genealogie of stamreeks.

In twee kloeke delen van ieder circa 350 pagina’s zijn ruim 2.000 gezinnen opgenomen, met sterk uiteenlopende sociale posities. Zo worden, naast enkele adellijke lijnen, bestuurders, ambachtslieden, vrije boeren, schippers, kunstenaars en criminelen aangetroffen.

Het geheel wordt voorzien van indices en afbeeldingen en voorzien van een instructieve inleiding die de lezer vertrouwd maakt met de eigenaardigheden van genealogisch onderzoek nabij de provincie Utrecht vóór 1650.

Het eerste deel zal in februari 2010 uitkomen. De leden van de verenigingen ontvangen de uitgaven gratis.

Meer informatie vindt u hier.

Tags: ,

Je kunt een reactie schrijven of een trackback plaatsen vanaf je eigen site.

5 reacties op “Utrechtse parentelen voor 1650”

 1. A.van Tussenbroek schreef:

  Een mooi initiatief.
  Mijn familie komt sinds begin 1500 in Utrecht voor
  (domkanunnik)en sinds circa 1550 in burgerlijke documenten
  Is mijn familienaam ookopgenomen in uw publicaties ?

 2. fj van straaten schreef:

  Zou heel graag willen weten of een vere voorvader er in staat van de fam,van straten of anders geschreven ,voor ik het boek ga bestellen.
  alvast bedankt voor de moeite.

  vriendelijke groet,frank van straaten.

 3. P. Taverne schreef:

  Op bladz. 106 van het boek Utrechtse Parentelen wordt gesproken over Cornelis Cornelisz. Maes(de oude) die gehuwd is geweest met Cornelia van Rhijn, tenminste als ik dat goed heb begrepen. Maar omdat gesproken wordt van het feit dat Cornelis Cornelisz. (de Oude) geen kinderen heeft nagelaten, vraag ik mij toch wel af hoe het dan komt dat mijn verre voorouders, Anthonis Baers gehuwd met Margareta Maes toch als voorouders hadden: Cornelis Maes en Cornelisdr. van Rhijn.
  Ik vraag mij toch af waar mijn aansluiting zit, temeer omdat het boek niet verder ingaat op de totale gezinsamenstelling van deze Cornelis Maes en Cornelisdr van Rhijn.
  Graag zou ik daarover eens contact willen hebben met de auteur van Marcel S.F. Kemp die verantwoordelijk is geweest voor het gedeelte van de parenteel Luytgen Woutersz. Voor het boek als geheel is het een schitterend boek dat een goed inzicht geeft in de samenstelling van oude Utrechtse families.

  Met vriendelijke groet.

 4. Luke Baars schreef:

  P. Taverne kan u contakt met mij opnemen? Ik heb Anthonis Baers gehuwd met Margaretha Maes in mijn aantekeningen. Ik denk niet dat het een directe lijn is, ik denk dat hij een broer Cornelis had waar ik van afstam. Mijn email is lbaars apestaartje telus punt net.

 5. jan vries schreef:

  Deel 2 van Utrechtse parentelen vóór 1650 geeft ook weer veel namen. Ik vond Van Eyndhoven in Utrecht Culemborg en Wijk bij Duurstede heel leuk.

Schrijf een reactie