Voorouders.net
Hét STARTPUNT voor stamboomonderzoek in Nederland
Nieuws Stap voor stap Help Links Zoeken Mijn voorouders

Nieuws

  • Voorouders.net houdt voor u het belangrijkste stamboomnieuws bij.

Internet Gids

Stamboomzoeker.nl

Voorouders.net

  • De Internet Gids bevat duizenden links naar genealogische websites, handig gerangschikt op categorie én provincie of gemeente.
  • Stamboomzoeker.nl is een genealogische zoekmachine waarmee u naar personen kunt zoeken in duizenden stambomen verspreid op internet.
  • Natuurlijk kunt u ook zoeken in binnen de informatie die op Voorouders.net te vinden is.

Mijn.voorouders.net

  • Op Mijn.voorouders.net kunt u GRATIS uw eigen stamboom publiceren. U kijgt dan een eigen subdomein (bv. uwnaam.voorouders.net) en houdt alle controle over uw gegevens en over wie uw stamboom mag zien.
Voorouders.net > Archieven > Burgerlijke Stand en DTB Lansingerland volledig in Digitale Stamboom

Burgerlijke Stand en DTB Lansingerland volledig in Digitale Stamboom

Alle openbare historische gegevens over mensen uit de gemeente Lansingerland zijn vanaf 10 september toegankelijk op de website van het Gemeentearchief Rotterdam. Zestien vrijwilligers hebben daar vanaf 2005 aan gewerkt. Dat betekent dat uitgebreid onderzoek mogelijk is op internet naar voorouders uit de ‘3B-dorpen’ (Bergschenhoek, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs). Naar aanleiding daarvan organiseert het gemeentearchief een bijeenkomst op 10 september vanaf 19.00 uur in bibliotheek Oostland i.o., Bergschenhoek.

Het Gemeentearchief Rotterdam viert de voltooiing van de Digitale Stamboom van de gemeente Lansingerland samen met lokale verenigingen: de Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs, Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk en Historische Vereniging den Berchsen Hoek in Bergschenhoek. Vanuit de verenigingen zijn de vrijwilligers geworven.

Bleiswijker en amateur-historicus Gerrit van der Knaap belicht tijdens de bijeenkomst van 10 september hoe hij Bleiswijkse familierelaties ontrafelde. Veel Bleiswijkers hebben dezelfde achternaam, maar komen uit verschillende families.

Voor stamboomonderzoek is veel belangstelling. Het aantal gebruikers van de zogenoemde Digitale Stamboom op de website van het Gemeentearchief Rotterdam groeit nog steeds. In de Digitale Stamboom staan oudere persoonsgegevens die openbaar zijn (50 jaar na overlijden, 75 jaar na huwelijk en echtscheiding, 100 jaar na geboorte). De gegevens komen uit Burgerlijke Stand, ontstaan in 1811, of uit de oudere doop-, trouw- en begraafboeken. Het beschikbaar maken van deze gegevens gebeurde in het kader van de Regionaal Historische Samenwerking, een project van de provincie Zuid-Holland.

Tags: , , , , ,

Je kunt een reactie schrijven of een trackback plaatsen vanaf je eigen site.

Schrijf een reactie