Voorouders.net
Hét STARTPUNT voor stamboomonderzoek in Nederland
Nieuws Stap voor stap Help Links Zoeken Mijn voorouders

Nieuws

  • Voorouders.net houdt voor u het belangrijkste stamboomnieuws bij.

Internet Gids

Stamboomzoeker.nl

Voorouders.net

  • De Internet Gids bevat duizenden links naar genealogische websites, handig gerangschikt op categorie én provincie of gemeente.
  • Stamboomzoeker.nl is een genealogische zoekmachine waarmee u naar personen kunt zoeken in duizenden stambomen verspreid op internet.
  • Natuurlijk kunt u ook zoeken in binnen de informatie die op Voorouders.net te vinden is.

Mijn.voorouders.net

  • Op Mijn.voorouders.net kunt u GRATIS uw eigen stamboom publiceren. U kijgt dan een eigen subdomein (bv. uwnaam.voorouders.net) en houdt alle controle over uw gegevens en over wie uw stamboom mag zien.
Voorouders.net > Archieven > Nieuwe bronnen beschikbaar bij Rijckheyt

Nieuwe bronnen beschikbaar bij Rijckheyt

Op de website van Rijckheyt in Maastricht zijn nu collecties rouwbrieven en familieberichten te doorzoeken. Bovendien is de collectie bidprentjes flink uitgebreid.

Onlangs is bij Rijckheyt de collectie rouwbrieven toegankelijk gemaakt. Van ruim 7.500 rouwbrieven zijn de gegevens van de overledene opgenomen in de database van de bidprentjes. De rouwbrieven kunnen op de studiezaal van Rijckheyt worden geraadpleegd. Daarnaast is de collectie bidprentjes met enkele duizenden exemplaren uitgebreid. Ook deze nieuw toegevoegde bidprentjes zijn te vinden via dezelfde link.

Vorig jaar heeft Rijckheyt een omvangrijke collectie aan familieberichten uit Limburgse en landelijke dagbladen gekregen. Het grootste gedeelte van deze collectie bestaat uit overlijdensberichten, maar ook berichten over geboorten, jubilea e.d. zijn in deze collectie opgenomen. De familieberichten worden toegankelijk gemaakt door middel van een plaatsingslijst op familienaam. Inmiddels is de toegang gevorderd tot en met de naam Lindenhof en zijn er 15.500 familienamen opgenomen in de lijst. De familieberichten kunt u in de studiezaal in origineel raadplegen.

Tags: , , ,

Je kunt een reactie schrijven of een trackback plaatsen vanaf je eigen site.

Schrijf een reactie