Voorouders.net
Hét STARTPUNT voor stamboomonderzoek in Nederland
Nieuws Stap voor stap Help Links Zoeken Mijn voorouders

Nieuws

  • Voorouders.net houdt voor u het belangrijkste stamboomnieuws bij.

Internet Gids

Stamboomzoeker.nl

Voorouders.net

  • De Internet Gids bevat duizenden links naar genealogische websites, handig gerangschikt op categorie én provincie of gemeente.
  • Stamboomzoeker.nl is een genealogische zoekmachine waarmee u naar personen kunt zoeken in duizenden stambomen verspreid op internet.
  • Natuurlijk kunt u ook zoeken in binnen de informatie die op Voorouders.net te vinden is.

Mijn.voorouders.net

  • Op Mijn.voorouders.net kunt u GRATIS uw eigen stamboom publiceren. U kijgt dan een eigen subdomein (bv. uwnaam.voorouders.net) en houdt alle controle over uw gegevens en over wie uw stamboom mag zien.
Voorouders.net > Agenda > 13 maart genealogisch café Tilburg

13 maart genealogisch café Tilburg

Op zaterdag 13 maart geeft John Boeren de lezing ‘Starten met stamboomonderzoek’. Deze lezing is bedoeld voor iedereen die zijn eigen genealogie wil gaan uitzoeken. De lezing wordt gehouden in het kader van het genealogisch café, dat een paar keer per jaar een activiteit organiseert. De locatie is Regionaal Archief Tilburg aan de Kazernehof 75 in Tilburg.
In zijn lezing op 13 maart zal John Boeren, oud-bestuurslid van de Nederlandse Genealogische Vereniging, handvatten geven waarmee gestart kan worden met genealogisch onderzoek. Waar begint het speurwerk? Waar moet ik op letten? Welke bronnen mag ik niet vergeten?

Sinds 1988 houdt John Boeren zich bezig met genealogie. Hij doet onderzoek naar de families van zijn vier grootouders (Boeren, Van Berkel, Jansen en Snoeren). Een bijzonder project is de bevolkingsreconstructie van Loon op Zand (uitgewerkt van 1600 tot 1860). Hij is voorzitter van de Stichting Adriaen Snoerman Fonds, secretaris van de Stichting tot Beheer van de Hasseltse Kapel en gildebroeder en kroniekschrijver van het Koninklijk Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan van Willem III. Daarnaast geeft hij regelmatig uitgebreide cursussen stamboomonderzoek bij Regionaal Archief Tilburg.

Interesse? Kijk dan op http://regionaalarchieftilburg.blogspot.com/2010/03/genealogisch-cafe-op-13-maart.html

Programma zaterdag 13 maart
10:15 uur: Inloop met koffie/thee
10:30 uur: Start van de lezing van John Boeren
11:30 uur: Vragen stellen
11:45 uur: Afsluiting

10:00 – 16:00 uur: Onderzoekerscentrum geopend voor eigen archiefonderzoek

Locatie: Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75, 5017 EV Tilburg
Vrij entree

Tags: ,

Je kunt een reactie schrijven of een trackback plaatsen vanaf je eigen site.

Schrijf een reactie