Voorouders.net
Hét STARTPUNT voor stamboomonderzoek in Nederland
Nieuws Stap voor stap Help Links Zoeken Mijn voorouders

Nieuws

  • Voorouders.net houdt voor u het belangrijkste stamboomnieuws bij.

Internet Gids

Stamboomzoeker.nl

Voorouders.net

  • De Internet Gids bevat duizenden links naar genealogische websites, handig gerangschikt op categorie én provincie of gemeente.
  • Stamboomzoeker.nl is een genealogische zoekmachine waarmee u naar personen kunt zoeken in duizenden stambomen verspreid op internet.
  • Natuurlijk kunt u ook zoeken in binnen de informatie die op Voorouders.net te vinden is.

Mijn.voorouders.net

  • Op Mijn.voorouders.net kunt u GRATIS uw eigen stamboom publiceren. U kijgt dan een eigen subdomein (bv. uwnaam.voorouders.net) en houdt alle controle over uw gegevens en over wie uw stamboom mag zien.
Voorouders.net > Archieven > Begraafregisters Amsterdam voor 1811 online

Begraafregisters Amsterdam voor 1811 online

De 237 begraafregisters van verschillende kerken en begraafplaatsen uit Amsterdam uit de periode voor 1811 zijn nu gedigitaliseerd en toegankelijk via een index in de Archiefbank van het Stadsarchief Amsterdam. Daardoor zijn zo’n 50.000 scans beschikbaar gekomen, waar in gezocht kan worden op ruim 1,1 miljoen namen.

Het zijn nieuwe scans van de originele registers, dus geen gedigitaliseerde microfiches. Maar de index is niet opnieuw gemaakt. Die is gemaakt op basis van de klappers uit het Informatiecentrum. De klappers waren niet allemaal volgens dezelfde systematiek opgezet en sommige klappers bevatten fouten of waren slecht leesbaar. Dat heeft tot gevolg dat de nieuwe index ook niet zonder fouten is. Alle correcties die geautomatiseerd konden worden uitgevoerd zijn gedaan. Maar een handmatige controle van 1,1 miljoen gegevens kost heel erg veel tijd en het Stadsarchief wil u niet laten wachten op de index totdat die controle klaar is.

Tags: , ,

Je kunt een reactie schrijven of een trackback plaatsen vanaf je eigen site.

Schrijf een reactie