Voorouders.net
Hét STARTPUNT voor stamboomonderzoek in Nederland
Nieuws Stap voor stap Help Links Zoeken Mijn voorouders

Nieuws

  • Voorouders.net houdt voor u het belangrijkste stamboomnieuws bij.

Internet Gids

Stamboomzoeker.nl

Voorouders.net

  • De Internet Gids bevat duizenden links naar genealogische websites, handig gerangschikt op categorie én provincie of gemeente.
  • Stamboomzoeker.nl is een genealogische zoekmachine waarmee u naar personen kunt zoeken in duizenden stambomen verspreid op internet.
  • Natuurlijk kunt u ook zoeken in binnen de informatie die op Voorouders.net te vinden is.

Mijn.voorouders.net

  • Op Mijn.voorouders.net kunt u GRATIS uw eigen stamboom publiceren. U kijgt dan een eigen subdomein (bv. uwnaam.voorouders.net) en houdt alle controle over uw gegevens en over wie uw stamboom mag zien.
Voorouders.net > Archieven > Namenthesaurus Tresoar uitgebreid met familienamen

Namenthesaurus Tresoar uitgebreid met familienamen

Tot nu toe konden in de namenthesaurus op de website van Tresoar alleen standaardvormen van voornamen en patroniemen gevonden worden, maar vanaf nu is de thesaurus uitgebreid met familienamen.

Vooral voor 1811 wil de schrijfwijze van namen nogal eens verschillen omdat er geen algemeen voorgeschreven vormen bestonden. In de thesaurus kunt u van de meeste in Friesland voorkomende voornamen, patroniemen (vadersnamen) en familienamen een gestandaardiseerde hoofdvorm opzoeken. Deze thesaurus kunt u gebruiken om bij een zoekopdracht in een database alle schrijfvormen van een naam in één keer te vinden.

U vindt de thesaurus op de website van Tresoar bij Voorouders > Hulpbronnen.

Tags: , ,

Je kunt een reactie schrijven of een trackback plaatsen vanaf je eigen site.

Schrijf een reactie