Voorouders.net
Hét STARTPUNT voor stamboomonderzoek in Nederland
Nieuws Stap voor stap Help Links Zoeken Mijn voorouders

Nieuws

  • Voorouders.net houdt voor u het belangrijkste stamboomnieuws bij.

Internet Gids

Stamboomzoeker.nl

Voorouders.net

  • De Internet Gids bevat duizenden links naar genealogische websites, handig gerangschikt op categorie én provincie of gemeente.
  • Stamboomzoeker.nl is een genealogische zoekmachine waarmee u naar personen kunt zoeken in duizenden stambomen verspreid op internet.
  • Natuurlijk kunt u ook zoeken in binnen de informatie die op Voorouders.net te vinden is.

Mijn.voorouders.net

  • Op Mijn.voorouders.net kunt u GRATIS uw eigen stamboom publiceren. U kijgt dan een eigen subdomein (bv. uwnaam.voorouders.net) en houdt alle controle over uw gegevens en over wie uw stamboom mag zien.
Voorouders.net > Vaak gestelde vragen (Faq) > Bij sommige stambomen op internet staat dat de gegevens niet zonder toestemming gebruikt mogen worden. Moet ik mij daar aan houden?

Bij sommige stambomen op internet staat dat de gegevens niet zonder toestemming gebruikt mogen worden. Moet ik mij daar aan houden?

Nee. In de eerste plaats is overnemen voor eigen gebruik (dus zonder de gegevens later weer met anderen te delen) altijd vrij. En in de tweede plaats bestaat er een wettelijk beschermd recht op het gebruik van informatie voor onderwijs, wetenschap en journalistiek. En stamboomonderzoek is in principe een vorm van wetenschap.

U kunt echter alleen een beroep doen op het wetenschappelijk belang van uw onderzoek als u zich bij uw onderzoek ook daadwerkelijk aan wetenschappelijke principes houdt. U moet dus uw bronnen vermelden en u moet niet domweg het onderzoek van anderen over zitten doen (daar heeft de wetenschap immers geen enkel belang bij).

Bovendien mag u ook voor wetenschappelijke doeleinden slechts kleine gedeelten van anderen overnemen. U hebt geen kopiëerrecht, alleen een citaatrecht.

Houdt u zich aan bovenstaande regels, dan hoeft u voor het citeren uit andermans werk geen toestemming te vragen, ook al zegt de samensteller van die gegevens van wel.