Voorouders.net
Hét STARTPUNT voor stamboomonderzoek in Nederland
Nieuws Stap voor stap Help Links Zoeken Mijn voorouders

Nieuws

  • Voorouders.net houdt voor u het belangrijkste stamboomnieuws bij.

Internet Gids

Stamboomzoeker.nl

Voorouders.net

  • De Internet Gids bevat duizenden links naar genealogische websites, handig gerangschikt op categorie én provincie of gemeente.
  • Stamboomzoeker.nl is een genealogische zoekmachine waarmee u naar personen kunt zoeken in duizenden stambomen verspreid op internet.
  • Natuurlijk kunt u ook zoeken in binnen de informatie die op Voorouders.net te vinden is.

Mijn.voorouders.net

  • Op Mijn.voorouders.net kunt u GRATIS uw eigen stamboom publiceren. U kijgt dan een eigen subdomein (bv. uwnaam.voorouders.net) en houdt alle controle over uw gegevens en over wie uw stamboom mag zien.
Voorouders.net > Vaak gestelde vragen (Faq) > Hoe kan ik uitzoeken of mijn familie een wapen heeft?

Hoe kan ik uitzoeken of mijn familie een wapen heeft?

Dat kan op twee manieren. 1. U raadpleegt wapencollecties (zie de categorie heraldiek in de Internet Gids) en zoekt naar een wapen voor uw familienaam. Als u die gevonden hebt, zoekt u uit welke personen dat wapen gevoerd hebben en vervolgens zoekt u uit of u een wettige afstammeling bent in mannelijke lijn van iemand die dat wapen gevoerd heeft. Deze methode heeft als nadeel dat u vooraf waarschijnlijk geen idee hebt of er een wapen is en zo ja, waar u zoeken moet. 2. U zoekt eerst uw stamreeks uit waarbij u de wettige mannelijke lijn volgt. Komt u in die lijn iemand tegen die een publieke functie bekleed heeft in de 18e eeuw of eerder, dan is de kans groot dat er een wapen is. In dat geval zoekt u verder in het archief dat bij deze functie hoorde.