Voorouders.net
Hét STARTPUNT voor stamboomonderzoek in Nederland
Nieuws Stap voor stap Help Links Zoeken Mijn voorouders

Nieuws

  • Voorouders.net houdt voor u het belangrijkste stamboomnieuws bij.

Internet Gids

Stamboomzoeker.nl

Voorouders.net

  • De Internet Gids bevat duizenden links naar genealogische websites, handig gerangschikt op categorie én provincie of gemeente.
  • Stamboomzoeker.nl is een genealogische zoekmachine waarmee u naar personen kunt zoeken in duizenden stambomen verspreid op internet.
  • Natuurlijk kunt u ook zoeken in binnen de informatie die op Voorouders.net te vinden is.

Mijn.voorouders.net

  • Op Mijn.voorouders.net kunt u GRATIS uw eigen stamboom publiceren. U kijgt dan een eigen subdomein (bv. uwnaam.voorouders.net) en houdt alle controle over uw gegevens en over wie uw stamboom mag zien.
Voorouders.net > Archieven > Tresoar: Collectie Pieter Nieuwland online

Tresoar: Collectie Pieter Nieuwland online

Sinds 9 oktober is de Collectie Pieter Nieuwland op internet te raadplegen, het resultaat van meer dan 40 jaar archiefonderzoek. De website bevat op dit moment een collectie persoonskaarten (ruim 47.000 personen), de Speciekohieren van de gemeente Tietjerksteradeel 1748-1805 en een genealogisch bestand met ongeveer 19.000 personen. Bij alle bestanden zijn uitgebreide toelichtingen. De website zal in de nabije toekomst nog worden uitgebreid met o.a. het Nedergerecht van Tietjerksteradeel.

De nu gepubliceerde bestanden zijn van grote waarde voor de genealogie in Friesland. Op de studiezaal van Tresoar is met name GEN 900-902 een veel geraadpleegde bron in boekvorm, de nu gepubliceerde digitale vorm daarvan bevat veel meer gegevens en is bovendien veel gemakkelijker (thuis!) te doorzoeken.

Meer dan dertig jaar was Pieter Nieuwland één van de vertrouwde gezichten op de studiezaal van het Rijksarchief en later van Tresoar. Als medewerker en de laatste jaren als hoofd van de studiezaal heeft hij een groot aantal mensen op weg geholpen met archiefonderzoek in het algemeen en met stamboomonderzoek in het bijzonder. Bij zijn afscheid van Tresoar in november 2005 verscheen de door hem samengestelde gids voor stamboomonderzoek ‘Friezen gezocht’.

De website is te vinden op http://www2.tresoar.nl/nieuwland.

Tags: ,

Je kunt een reactie schrijven of een trackback plaatsen vanaf je eigen site.

Schrijf een reactie