Welkom bij de Legacy-Nederlands gebruikersgroep.

Overzicht van de mogelijkheden en functies in Legacy

Legacy is een genealogieprogramma waarmee u op een eenvoudige manier uw genealogische gegevens kunt beheren. Legacy houdt namen, aliassen, datums, plaatsen, feiten, notities, bronnen, afbeeldingen en geluiden bij en laat die op het scherm zien op zo’n intuïtieve wijze dat u gemakkelijk het grote verband van uw hele familie kunt zien. Het is gemakkelijk om door al uw familieverbanden te navigeren met gebruikmaking van de Gezinsblad- en de Kwartierstaat-schermen. Van het ene naar het andere gezin gaan is een kwestie van een klik. Toevoegen van personen en huwelijken kan in elk scherm op elk moment worden gedaan. Het wijzigen en toevoegen van nieuwe informatie is eenvoudig en begrijpelijk.

Legacy omvat alle standaard genealogische rapporten, evenals tijdlijnen, vragenlijsten, research logs, volkstellingformulieren en andere blanco formulieren. U kunt zelfs een heel boek over uw familie printen, compleet met plaatjes.

Legacy kan het verband tussen iedereen in uw familiebestand en een gespecificeerde persoon berekenen. Het kan ook iemands leeftijd berekenen en veel belangrijke feiten uit iemands leven presenteren.

U kunt enorme hoeveelheden informatie opslaan. Ouders kunnen tot zestig kinderen hebben, personen kunnen meerdere paren ouders hebben, en er kunnen honderden generaties worden opgenomen. Er is niet direct een maximum aantal personen aan te geven; de grens wordt niet bepaald door het aantal personen, maar door de hoeveelheid en omvang van alle gegevens binnen het familiebestand. Legacy bewaart namelijk de gegevens van de personen, de notities, de bronnen, de broncitaten, de plaatsen, de namen en mappen van de afbeeldingen (maar niet de afbeeldingen zelf) in één bestand. Dat bestand is feitelijk een MS Access database en daarvoor geldt een maximum grootte van 2 GB. Elke Access database - en dus ook het Legacy familiebestand - heeft extra ruimte nodig voor bewerkingen en zal bij het verwijderen van gegevens niet direct bestandsruimte vrijgeven. Bij omvangrijke bestanden is regelmatig comprimeren van groot belang. Ook heel belangijk is het maken van een backup. En regelmatig een bestand verifiëren en repareren hoort eveneens bij het normale onderhoud. Dergelijke voorzieningen ontbreken dan ook niet in Legacy.

Uit een test is gebleken dat bij een familiebestand met 715.000 personen en 260.000 gezinnen (en een totale bestandsgrootte van 1,2 GB) Legacy nog steeds werkt. Dit bestand werd aangemaakt via een meervoudige import van een bestaand Legacy familiebestand met 120.000 personen.

Voor een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden van Legacy kunt u het helpbestand downloaden en in het helpbestand zoeken op "functies". Aan te raden is om zowel standaardfuncties als de DeLuxefuncties te bekijken.

Facebookpagina Legacy Family Tree - Nederlands

Op de Facebookpagina Legacy Family Tree - Nederlands kunnen Nederlandse gebruikers van Legacy vragen stellen en elkaar tips geven. Door de vertalers van Legacy worden ook regelmatig tips gegeven.
Vergeleken met de e-mailgroep is het eenvoudiger om een vraag te voorzien van een afbeelding (er is geen limiet).

E-mailgroep gebruikers Nederlandse versie

Er is een e-mailgroep voor Nederlandse Legacy gebruikers waar u terecht kunt voor vragen en opmerkingen over de Nederlandse versie van Legacy. U moet zich dan eerst aanmelden. Voor meer informatie en om u aan of af te melden volgt u deze link Legacy Nederlands e-mailgroep.

Bent u al aangemeld en wilt u nu een e-mail sturen aan de groep, klik dan op deze link: legacy-nederlands@legacyusers.com.
De mail komt overigens alleen aan als u de mail stuurt met hetzelfde mailadres als waarmee u zich hebt aangemeld.

Downloaden Legacy

De Standaard editie is gratis te downloaden, en de DeLuxe editie kost ongeveer 35 dollar voor dit bedrag kunt u dan over alle opties in het programma beschikken. Om de Standaard editie te downloaden gaat u in het menu naar Downloaden en kiest daarna één van de update opties. De DeLuxe opties kunt u ontsluiten door het klantnummer (dat u ontvangt nadat u betaald heeft) in te vullen in de Standaard editie, vanaf dat moment heeft u de Legacy DeLuxe editie


Internationale versies

Het is in Legacy mogelijk een beperkt aantal rapporten in andere talen te printen. Wilt u volledig in een andere taal dan het Nederlands werken, dan kunt u kiezen uit Afrikaans, Czech, Deens, Duits, Engels (Australië, Canada, UK en US), Frans, Noors (Bokmål en Nynorsk) en Zweeds. Er wordt nog gewerkt aan versies in de talen Spaans, Italiaans, Portugees en Fins.