Voorouders.net
Hét STARTPUNT voor stamboomonderzoek in Nederland
Nieuws Stap voor stap Forum Help Links Zoeken Mijn voorouders

Nieuws

  • Voorouders.net houdt voor u het belangrijkste stamboomnieuws bij.

Forum

  • Hier kunt u uw genealogische
    vragen stellen en in contact
    komen met collega-genealogen.

Internet Gids

Stamboomzoeker.nl

Voorouders.net

  • De Internet Gids bevat duizenden links naar genealogische websites, handig gerangschikt op categorie én provincie of gemeente.
  • Stamboomzoeker.nl is een genealogische zoekmachine waarmee u naar personen kunt zoeken in duizenden stambomen verspreid op internet.
  • Natuurlijk kunt u ook zoeken in binnen de informatie die op Voorouders.net te vinden is.

Mijn.voorouders.net

  • Op Mijn.voorouders.net kunt u GRATIS uw eigen stamboom publiceren. U kijgt dan een eigen subdomein (bv. uwnaam.voorouders.net) en houdt alle controle over uw gegevens en over wie uw stamboom mag zien.
Home » Forum

Duitse Akten in Digitale Studiezaal CBG

Voor genealogische nieuwsberichten en aankondigingen van genealogische activiteiten.

Duitse Akten in Digitale Studiezaal CBG

Berichtdoor Gerrit Veldman » dinsdag 9 december 2008, 17:23

Medio december komen in de Digitale Studiezaal van het CBG de overlijdens uit de collectie Duitse Akten beschikbaar. Het betreft de overlijdensakten van Nederlanders die in Duitsland zijn overleden in de periode vóór, tijdens en vlak ná de Tweede Wereldoorlog. Deze akten zijn op naam geïndexeerd.

De Duitse akten bestaan uit akten van geboorte, huwelijk en overlijden van Nederlanders die tijdens de oorlogsjaren al dan niet gedwongen in Duitsland verbleven, anders dan in concentratiekampen. Deze akten zijn na de oorlog op bevel van de geallieerden opgemaakt en later overgedragen aan het land van herkomst.

De hele collectie bestaat uit zo'n 60.000 akten van verschillend formaat en uiteenlopende kwaliteit. Ze documenteren belangrijke fasen in het leven van deze groep Nederlanders.

Ze vormen de weerslag van gezinsvorming, collaboratie, 'Arbeitseinsatz', internering en verzet. Zo is het reilen en zeilen te reconstrueren van Nederlanders die in de vaak troebele oorlogsjaren in Duitsland verbleven.
Gerrit Veldman
Site Admin
 
Berichten: 394
Geregistreerd op: dinsdag 14 september 2004, 18:43

Keer terug naar Nieuws en agenda

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron