Voorouders.net
Hét STARTPUNT voor stamboomonderzoek in Nederland
Nieuws Stap voor stap Forum Help Links Zoeken Mijn voorouders

Nieuws

  • Voorouders.net houdt voor u het belangrijkste stamboomnieuws bij.

Forum

  • Hier kunt u uw genealogische
    vragen stellen en in contact
    komen met collega-genealogen.

Internet Gids

Stamboomzoeker.nl

Voorouders.net

  • De Internet Gids bevat duizenden links naar genealogische websites, handig gerangschikt op categorie én provincie of gemeente.
  • Stamboomzoeker.nl is een genealogische zoekmachine waarmee u naar personen kunt zoeken in duizenden stambomen verspreid op internet.
  • Natuurlijk kunt u ook zoeken in binnen de informatie die op Voorouders.net te vinden is.

Mijn.voorouders.net

  • Op Mijn.voorouders.net kunt u GRATIS uw eigen stamboom publiceren. U kijgt dan een eigen subdomein (bv. uwnaam.voorouders.net) en houdt alle controle over uw gegevens en over wie uw stamboom mag zien.
Home » Forum

Genlias gaat vernieuwd worden

Voor genealogische nieuwsberichten en aankondigingen van genealogische activiteiten.

Genlias gaat vernieuwd worden

Berichtdoor Gerrit Veldman » dinsdag 19 februari 2008, 18:20

Gelezen op de website van het Historisch Centrum Overijssel:
Vanuit de archieven die deelnemen aan Genlias bestaat al geruime tijd de wens de website van Genlias aan te passen aan de wensen van de huidige tijd. Op het wensenlijstje staan meer capaciteit en het beter inspelen op de wensen van de gebruikers. Daarnaast is het realiseren van samenwerking met andere platforms voor stamboomonderzoek ook een lang gekoesterde wens.

Om de wensen gestalte te geven is allereerst een plan van aanpak geschreven. Daarbij is nagegaan in hoeverre deelnemers aan andere platforms positief staan tegenover een verdere samenwerking. Al snel bleek dit het geval. Er waren echter wel veel vragen over hoe en wat het moest gaan worden. Daarom is besloten eerst twee verkennende onderzoeken te laten uitvoeren die uitsluitsel moeten geven over de wensen van gebruikers en de technische mogelijkheden. Bij het gebruikersonderzoek wordt nagegaan welke prioriteiten er aan te brengen zijn in de wensen van gebruikers en voor welke diensten gebruikers bereid zijn om te betalen en hoeveel. De technologische verkenning moet uitsluitsel geven over de technische mogelijkheden en de kosten die daaraan verbonden zijn. Beide onderzoeken lopen inmiddels. Deelname aan het gebruikersonderzoek was mogelijk via de websites van deelnemende partijen.

Om de betrokkenheid van zoveel mogelijk partijen te garanderen is een klankbordgroep ingesteld die de onderzoeken begeleidt. In deze klankbordgroep zitten afgevaardigden van de Beheerraad Genlias, de Digitale Stamboom, het Centraal Bureau voor Genealogie en gebruikers van de software van ISIS en PICTURA. Begin komend jaar zal op basis van de resultaten van beide onderzoeken worden gekeken of er een gedeelde visie kan worden ontwikkeld voor de beoogde website en zal worden nagegaan of er voldoende draagvlak is om deze website gezamenlijk te ontwikkelen.
Gerrit Veldman
Site Admin
 
Berichten: 394
Geregistreerd op: dinsdag 14 september 2004, 18:43

Re: Genlias gaat vernieuwd worden

Berichtdoor ejtnaaD66 » vrijdag 16 september 2011, 11:22

Ik vind Genlias een heel fijn programma, 'k heb er al een heleboel informatie gevonden.
ejtnaaD66
 
Berichten: 2
Geregistreerd op: donderdag 15 september 2011, 10:22
Woonplaats: Delft


Keer terug naar Nieuws en agenda

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast

cron