Voorouders.net
Hét STARTPUNT voor stamboomonderzoek in Nederland
Nieuws Stap voor stap Help Links Zoeken Mijn voorouders

Nieuws

  • Voorouders.net houdt voor u het belangrijkste stamboomnieuws bij.

Internet Gids

Stamboomzoeker.nl

Voorouders.net

  • De Internet Gids bevat duizenden links naar genealogische websites, handig gerangschikt op categorie én provincie of gemeente.
  • Stamboomzoeker.nl is een genealogische zoekmachine waarmee u naar personen kunt zoeken in duizenden stambomen verspreid op internet.
  • Natuurlijk kunt u ook zoeken in binnen de informatie die op Voorouders.net te vinden is.

Mijn.voorouders.net

  • Op Mijn.voorouders.net kunt u GRATIS uw eigen stamboom publiceren. U kijgt dan een eigen subdomein (bv. uwnaam.voorouders.net) en houdt alle controle over uw gegevens en over wie uw stamboom mag zien.
Voorouders.net > Vaak gestelde vragen (Faq) > Wat kost het om onderzoek te doen in een archief? En aan welke eisen moet ik voldoen om daar onderzoek te mogen doen?

Wat kost het om onderzoek te doen in een archief? En aan welke eisen moet ik voldoen om daar onderzoek te mogen doen?

Alle overheidsarchieven in Nederland zijn gratis toegangelijk voor iedereen. Dit in verband met de wettelijke openbaarheid van het bestuur. Wel moet u zich kunnen legitimeren en wordt uw bezoek geregistreerd. Natuurlijk moet u zich houden aan de huisregels van de archiefinstellingen. En voor sommige diensten (zoals het maken van kopieën) moet u betalen. Maar verder is er geen enkele beperking.