De familie Slomp en haar geschiedenis

Deze website is gepubliceerd en werd onderhouden door

Wander Slomp

9461 GR GIETEN

 

Wander Slomp is overleden op 18 juli 2014

Slomp stamboom gynealogie

Contact formulier

 

 

Stamboom familie Slomp en haar geschiedenis.Er bestaan meerdere families Slomp.

 


Tot nu toe heb ik vier families Slomp gevonden .

Naast twee Nederlandse families Slomp is er een Duitse en een Italiaanse familie Slomp. De Italiaanse tak staat onder www.slomp.it. De Duitse familie Slomp vind zijn oorsprong net over de grens bij Coevorden (Uelsen). Ruinerwold / Uelsen is 60 kilometer. Omdat deze afstand zo klein is en er geregeld verkeer bestond tussen beide gebieden heb ik beide gebieden meegenomen in de geschiedbeschrijving. Mocht er een link bestaan tussen de Ruinerwoldse tak en de tak uit Uelsen dan kan dat gezocht worden in de geschiedenis van de beide gebieden.

De Duitse familie is ook worden opgenomen met veelal de naam Slomp Warring. Het kan zijn dat er een Nederlandse tak afstamt van de Duitse kant of omgekeerd. Dit is mij overigens nog niet bekend. Het is wel hierom dat er door mij is gezocht naar de voorgeschiedenis van Drenthe en het naastgelegen Duitse Niedersaksen

Een link tussen de vier families, Slomp Italie, Slomp Duitsland, Slomp Ruinerwold en Slomp Holland is nog niet gevonden.
Het grootste Nederlandse gedeelte van de familie Slomp begint in Ruinerwold en daaruit ontstaat één loot met zeer veel nageslacht die zich verder uitbreid in de buurt van Hoogeveen.
Een kleiner gedeelte van de Nederlandse familie Slomp begint in de buurt bij Hardinxveld en Hoogblokland.
Een link tussen de Ruinerwoldse en de Hollandse familie zou je kunnen zoeken in de scheepvaart. Een Jannigje Slomp is de eerste die in de buurt van Hardinxveld opduikt, ze is geboren vermoedelijk omstreeks 1770. Ze kreeg een kind kreeg zonder dat de vader bekend is, een lastig gegeven om verder terug te zoeken.

De Duitse kant gaat terug tot 1675, met een Jan Warring Slomp.
De Nederlandse Jan Slomp is van 1688. Hij is niet de oudste Slomp, wel droeg hij en zijn broers als eersten de naam Slomp.
De eerste Nederlandse en Duitse Jan Slomp zouden neven kunnen zijn. Doch opa Jan ontbreekt.
 

Om de linken tussen de families te kunnen leggen heb ik een deel van geschiedenis uitgezocht van Drenthe en Niedersachsen. Zo heb ik gynealogie en geschiedenis samengevoegd zodat meteen ook een beeld ontstaan van hoe onze voorouders hebben geleefd. De tachtig jarige oorlog heb ik ook opgenomen. Deze oorlog was voor Drenthe een verschrikking

 

 

Hoe vind je jezelf of familie leden in de stamboom

Het gemakkelijkste is te zoeken op namen van de echtgenotes